Kirchhoff Hungária Kft.

A Kirchhoff Hungária Kft., a Kirchhoff Automotive leányvállalataként, az egyik vezető beszállítója az autóiparnak. A Kirchhoff csoport megalapítása 1785-re tehető, ekkor kezdte meg működését a Witte Needle Factory (tűgyártás). 1879-re nemzetközi elismerést szerzett a cég Friedrich Kirchhoff vezetése alatt. A gyár varrótű termelése elérte a napi 2 millió darabot. A növekvő piaci igények eredményeként a gyár kiterjesztette termelését és 1894-ben létrehozta présüzemét, ahol kezdetben vagon alkatrészeket, ezek után pedig autóipari alkatrészeket gyártottak.

Az 1950-es évekre a tűgyártást felváltotta a csavarhúzók gyártása (Witte Tools). 1984-ben a Kirchhoff csoport megvette M. Kutsch vállalatát, és nemzetközi szinten, a cégcsoport a piacvezetők közé került az acéllemez megmunkálás területén. 1994-ben a Kirchhoff csoport felvásárolta a FAUN céget, melynek fő profilja hulladékszállító járművek gyártása. 2005 végére már 8 különböző országban, 14 gyárban folyt alkatrészgyártás a nemzetközi autóipari cégeknek. A Kirchhoff csoport vezetősége arra törekszik, hogy a sikeres fejlődés a 220 éves tradíció figyelembe vételével történjen.

A Kirchhoff csoportnak ma 4 divíziója van:
- FAUN Waste Disposal Vehicles
- REHA Group
- Automotive
- és WITTE Tools.

A Kirchhoff csoport üzleti filozófiájának megfelelően ("Gondolkodjunk globálisan, cselekedjünk lokálisan") a Kirchhoff Hungáriát 2004-ben ala-pították meg az esztergomi ipari parkban, mint a Kirchoff Automotive leányvállalatát. A gyártás 2005-ben kezdődött meg 35 fővel, amely 2007 decemberére 138-ra emelkedett. A cégvezetés jövőbeni terve, hogy az alkalmazottak száma 2008 végére 250 fő fölé emelkedjen.

A Kirchhoff Hungária, mint a Magyar Suzuki Zrt. beszállítója, préselt és hegesztett alkatrészek gyártásával foglalkozik. Jelenleg a Magyar Suzuki Zrt. három projektjébe szállít be alkatrészeket, ezek a Suzuki Swift, Suzuki SX4/Fiat Seidici és Suzuki Splash/Opel Agila. A Kirchhoff Hungária évente körülbelül 300 000 darab alkatrész szettet gyárt le és szállít be. Ezek közül a legfontosabbak: műszerfal tartók, lökhárítók, és általános alkatrészek.

http://kirchhoff-automotive.de/cms/en/unternehmen_standorte_weltweit_ungarn