Diamond Electric

Az 1937-ben alapított Diamond Electric cég meghatározó terméke a járműmotoroknál hasznosított gyújtótekercs. A cég - miután leányvállalatot alapított az USA-ban - a Chrysler, a Toyota USA és a Cami Automotive mellett több észak-amerikai járműgyártó cégnek is beszállítója lett. Hazánkban a Magyar Suzuki Rt. javaslatára alapította
meg a Diamond Electric Magyarország Kft-t.

2001 év májusában a Diamond Electric Magyarország Kft. másfél milliárd forintos befektetéssel kezdte meg tevékenységét az Esztergomi Ipari Parkban, közvetlenül a Suzuki autógyár szomszédságában. A 2,2 hektárnyi területen megépített 4500 négyzetméteres üzemében csúcstechnológiával világszínvonalú termékeket állít elő, TQM rendszerben.

A robotok, gépek, tesztberendezések telepítését követően mindösszesen évi 1,7 millió darab gyújtótekercs értékesítését végzi a Magyar Suzuki Rt. (Esztergom), az Indiai Suzuki (New Delhi) és az Indonéz Suzuki
(Jakarta), a Kinai Suzuki (China), DECH (China), DEJP (Japán), és az MDC Power GmbH (Kölleda, Daimler) autó illetve autómotor gyárak számára.

2007 év harmadik negyedévében a DAIKIN EUROPE N.V (Belgium) részére klímaberendezések vezérlő paneljeinek gyártását és értékesítését kezdtük meg.

Gyárunk:

  • 2003 év márciusában megszerezte az ISO/ TS Autóipari Minőségirányítási Tanúsítványt, majd ugyan ebben az évben az ISO 14001 Környezet Központú Irányítási Rendszert, és 2007 harmadik negyedévében az ISO/27001 Információbiztonsági Minőségirányítási Tanúsítványt vezette be.
  • termék minőséggel kapcsolatos jelszava „Nulla Hiba", amely jelszó iránt 90 dolgozónk elkötelezettségét hűen mutatja az MDC Power GmbH. legnagyobb beszállítói elismerését kifejező havi szintű, folyamatos „AAA" minősítése, valamint a Magyar Suzuki Rt. 2003, 2004, 2005 években „Év Beszállítója" és 2007 évben „A Legjobb Minőséget Biztosító Beszállító" elismerésének megszerzése.

Honlap: http://www.diaelec.hu/