Grante Zrt.

A GRANTE Zrt. a budapesti székhelyű, korábban állami vállalatként működő Finommechanikai Vállalat szétválásával jött létre 1993-ban, a részvényesek ma is a Társaság dolgozói, illetve az ő örököseik.

A gyártelep a két világháború között jött létre, eredeti profilja, Rubik Ernő vezetésével a repülőgépgyártás volt. A gyártelep jelenleg is közvetlenül határos az Esztergomi Repülőtérrel, és a repülőtér területe ma is a GRANTE Zrt tulajdonában van.

Jelenlegi tevékenységek

A mai fő profil a mikrohullámú antennák gyártása és értékesítése. A http://www.grante.hu weboldalon erről bővebben található információ. Főbb vevőink a nagy magyarországi és külföldi távközlési-, mobil-, illetve
internet-szolgáltatók. Termékeinket magunk tervezzük, gyártjuk, teszteljük, csomagoljuk, szállítjuk; szakembergárdánk ennek megfelelően rendkívül képzett és rugalmas.

A gyártelepen mellékprofilként 2001. évben felépítettünk egy szállodát, melynek fejlesztése folyamatban, és 2002. évben kialakítottunk egy színvonalas, 80 fő befogadására alkalmas éttermet. Gyártelepünkön jelentős szabad tárolási kapacitással rendelkezünk, ezeket bérbeadás útján hasznosítjuk az Esztergomban működő Magyar Suzuki Zrt, illetve annak beszállítói részére.

Az ipartelep Esztergom belterületén, annak szélén, a központtól kb. 4 km távolságra helyezkedik el, a 111 - es

Az esztergomi repülőtér teljes területe a GRANTE Zrt. tulajdonát képezi. A repülőteret az Aeroclub Esztergom üzemelteti sportrepülőtérként.

Rendelkezünk 2 db fúrt kúttal, melyek 21, illetve 23 Celsius fokos
bevizsgált, minősített ásványvizet tartalmaznak. Ezen kutakkal a jövőben
energia-hasznosítási terveink vannak.